Engh: Breiviks forklaring «ubegripelig» og «absurd»

Påtalemyndigheten tror ikke at Knights Templar-nettverket eksisterer, slik Anders Behring Breivik har beskrevet, sier aktor Inga Bejer Engh.

Ifølge aktoren levde Breivik et ganske normalt liv fram til han flyttet hjem til moren sin i 2006. Påtalemyndigheten har ingen tro på hans forklaring om at terroraksjonen var under planlegging allerede fra 2002.

Engh rev fra hverandre Breiviks forklaring om at han ble rekruttert av det han selv beskriver som de mest briljante militære strategene i Europa. Han sa det var ubegripelig at de skulle velge en 23-åring, uten fullført videregående skole, uten militærtjeneste, som bodde i et kollektiv med kamerater og drev med telefonsalg.

– De velger ham ut til å skrive kompendiet fordi han hadde det han kaller den nødvendige kredibiliteten til å gjøre dette arbeidet, sa Engh, som kalte forklaringen «absurd».

Reisene til Liberia og Baltikum hadde heller ingenting med noe Knigths Templar-nettverk å gjøre, slo Engh fast. Breivik tviholder på forklaringen, selv når han blir konfrontert med at ingen vitner på noe vis kan støtte opp om opplysningene. Bankuttak og flytider stemmer heller ikke, sa Engh. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2