– En stor dag for alle eksilmyanmarere

Eksilmyanmarere fra hele Europa har reist til Oslo i håp om å få et glimt av Aung San Suu Kyi. – Dette er en stor dag for oss, sier de.

Utenfor Grand Hotel hadde flere myanmarere møtt opp mange timer før opposisjonslederen og fredsprisvinneren skulle ankomme Oslo fredag.

– Dette er en viktig dag for oss, vi er så glade, sier Tan Myint Oo.

I nesten 20 har han bodd i Sverige, der han leder den lokale avdelingen av opposisjonspartiet National League for Democracy (NLD), Suu Kyis parti.

Fra Sverige

Sammen med sønnen Ye Lwin Tan og flere andre hadde han reist fra Ystad sør i Sverige til Oslo for å hylle opposisjonslederen fra hjemlandet.

Og han var ikke alene. Opp mot 200 eksilmyanmarere var ventet å møte opp utenfor Grand Hotel fredag ettermiddag. Flere var iført nasjonaldrakter og bar flagg og bilder av Suu Kyi.

– Det har kommet eksilmyanmarere fra Sverige, Danmark, Nederland, Tyskland, Polen og også helt fra USA til Oslo for å hylle Suu Kyi i dag, sier Khin Moe Moe til NTB. Selv har hun tatt turen fra København.

Stolte

– Vi er stolte av henne, og vi er stolte av landet vårt. Vi er stolte av demokratiseringsprosessen som er i gang, og vi er stolte av at landet vårt endelig nyter respekt, sier hun.

Ved siden av henne står Zaw Win, bosatt på Gjøvik.

– Dette er nesten helt utrolig. Vi har ikke fått møtt henne siden 1989, da hun ble satt i husarrest første gang. Nå skal vi endelig få se henne. En gledens dag for oss alle, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2