Dropper drapssiktelse etter at 15-åring døde

Politiet i Bergen vil henlegge siktelsen for uaktsomt drap mot en 32 år gammel kvinne etter at en 15 år gammel jente ble funnet død i Bergen i sommer. Politiet vil tiltale tre personer for å ha etterlatt jenta i hjelpeløs tilstand.

Til sammen fire personer ble opprinnelig siktet etter at 15-åringen ble funnet død i en leilighet i Bergen i juli. 15-åringen var på rømmen fra barnevernet da hun ble funnet.

Obduksjonen viste at jenta hadde en blanding av ulike stoffer i blodet da hun døde, blant annet nok heroin til å forårsake en overdose. Etterforskningen viste at en 32 år gammel kvinne hadde satt en heroinsprøyte på jenta, noe som førte til at kvinnen ble siktet for uaktsomt drap.

Nå viser analyser at jenta også hadde fått i seg stoffet PMMA, et funn som gjorde det umulig å fastslå om det var heroinsprøyta som tok livet av 15-åringen, skriver Bergens Tidende. Politiet vil derfor henlegge drapssiktelsen når saken sendes Statsadvokaten.

Politiet ønsker isteden å ta ut tiltale mot tre av de fire siktede for ikke å ha tilkalt hjelp da jenta fikk i seg den dødelige blandingen av narkotiske stoffer.

Ved siden av den 32 år gamle kvinnen vil politiet også sikte en 18 år gammel mann som var sammen med jenta dagen hun døde samt en 35 år gammel mann som disponerte leiligheten der hun døde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2