drap-tilstå-trekker - Trekker drapstilståelse

En 22 år gammel mann som tidligere har tilstått å ha skutt Levi Sørensen (21) i Kristiansand i fjor sommer, velger nå å skylde på en kamerat som tok sitt eget liv i fengsel.

Sørensen ble funnet død i elven Otra. Han var skutt og hadde fått strupen skåret over. Den siktede 22-åringen har tidligere forklart at det var han som skjøt og brukte kniv på Sørensen, men har nå endret forklaring, skriver Fædrelandsvennen.

- Jeg kan bekrefte at den siktede 22-åringen har endret forklaring på et vesentlig punkt. Saken er nå til påtalemessig vurdering, og tiltale skal tas ut av Riksadvokaten, sier statsadvokat Stina Sveier Nielsen.

Hun vil ikke gå inn på hva 22-åringen har forklart. Politiet har aldri festet lit til 22-åringens tilståelse av drapet. Forklaringen stemte ikke med de tekniske undersøkelsene på åstedet, obduksjonsrapporten og forklaringen til Levi Sørensens kamerat.

Ifølge avisen legger den siktede mannen nå skylden på en 23 år gammel kamerat som begikk selvmord i august i fjor mens han satt i varetekt i Agder fengsel.

22-åringen hadde vært ute på byen og var ruset på både alkohol og piller da han og Sørensen sammen med den nå avdøde 23-åringen og en annen 23 år gammel mann kom hjem til en leilighet i Gimleveien i Kristiansand. Kvelden endte i en krangel som fikk dødelig utfall for Sørensen, som ble dumpet i elven Otra. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2