Dømt til fire års fengsel for korrupsjon

Den hovedtiltalte i korrupsjonssaken fra Undervisningsbygg er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel.

Et halvt år av dommen er gjort betinget. 67-åringen ble også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet.

Mannen er tidligere prosjektleder i Undervisningsbygg. Korrupsjonssaken startet da Aftenposten i mars 2006 kunne avsløre at prosjektlederen over en periode på tre år hadde gitt byggeoppdrag for millionbeløp til en nær bekjent. Prosjektlederen ble suspendert etter Aftenpostens oppslag, og senere avskjediget.

Politiet startet etterforskning og det medførte at det ble tatt ut tiltalte mot i alt fire menn, den tidligere prosjektlederen og tre næringsdrivende. De tre næringsdrivende skal ifølge tiltalen ha betalt prosjektlederen nesten 1,5 millioner kroner i bestikkelser for å få oppdrag av Undervisningsbygg. Mennene sto også tiltalt for å ha overfakturert eller fiktivt fakturert en rekke oppdrag.

De tre medtiltalte skal alle ha vært nære omgangsvenner av prosjektlederen. De er i Oslo tingrett dømt til fengsel i henholdsvis 11 måneder, ett år og tre måneder og ett år og seks måneder. Også deler av disse dommene ble gjort betinget. Ingen av de fire tiltalte erkjente straffskyld etter tiltalen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2