Dømt for overgrep mot datteren

Forgrep seg på datteren fra hun var åtte til ti år gammel.

En 47 år gammel mann fra Nord-Trøndelag ble i Frostating lagmannsrett onsdag dømt til tre år og åtte måneders fengsel for grove overgrep mot sin datter fra hun var åtte til hun var ti år gammel.

I tillegg må han betale 150.000 kroner i erstatning til datteren.

Var på helgebesøk hos far

Lagmannsretten behandlet 47-åringens anke etter at tingretten i juni i fjor dømte ham til fire års fengsel og 150.000 kroner i erstatning, melder NRK.

I 2000 flyttet mannen ut fra samboeren og de tre barna. Overgrepene mot jenta skjedde i forbindelse med overnattingsbesøk hjemme hos faren i helgene fra 2001 og fram til begynnelsen av juli 2002, da barnevernet fattet akuttvedtak og plasserte mannens barn i en fosterfamilie.

Fikk store personlige problemer

Datteren ventet helt til 2008 med å si fra om at hun hadde blitt seksuelt misbrukt av faren sin som barn. Hun slet med personlige problemer og tilpasningsvansker, og hadde begynt å gå til samtaler hos en psykiatrisk sykepleier.

18-åringen har forklart til retten at overgrepene skjedde på den måten at hun og lillesøsteren først måtte se på pornofilm. Faren tok dem deretter med på soverommet hvor de måtte kle av seg. Han forgrep seg deretter mot eldstedatteren.

Truet med drap

Ut fra forklaringene mener retten det er bevist at den domfelte har forgrepet seg på sin datter ved minst ti tilfeller. Ifølge retten uttalte faren klart at han ville drepe jentene om de røpet hva som skjedde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2