DN: Regjeringen vil stanse salg av nye diesel- og bensinbiler fra 2025

Partiene vil også pålegge ny klimaavgift på strøm.

FREMTIDEN: Mange vil nok skaffe seg elbil de kommende årene. Fra 2025 kan det bli helt slutt på salg av biler som går på diesel og bensin, melder Dagens Næringsliv.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FREMTIDEN: Mange vil nok skaffe seg elbil de kommende årene. Fra 2025 kan det bli helt slutt på salg av biler som går på diesel og bensin, melder Dagens Næringsliv.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

De borgerlige er enige om at det ikke skal selges nye bensin- eller dieselbiler fra 2025, skriver Dagens Næringsliv. Sammen med et flertall på Stortinget vil partiene også pålegge forbrukerne en ny klimaavgift på strøm.

I en pressemelding fra Høyres stortingsgruppe natt til fredag kalles oppslaget «misvisende».

– Det er ikke snakk om å forby salg av diesel- og bensinbiler i 2025, slik man kan få inntrykk av i Dagens Næringsliv, sier Tina Bru, som er andre nestleder i energi- og miljøkomiteen i en pressemelding natt til fredag.

Hun har ledet forhandlingene om energimeldingen for Høyre og sier hun har vært «opptatt av å styrke de positive virkemidlene for at flere skal velge miljøvennlige biler.»

– Regjeringen og samarbeidspartiene er enige om et nytt steg på vei mot lavutslippssamfunnet når stortingsmeldingen om energipolitikken nå nærmer seg sluttbehandling i Stortinget, sier Bru.

– Høyre, Frp, Venstre og KrF er derfor enige om at regjeringen må sette måltall for hvor mange lav- og nullutslippsbiler vi trenger på norske veier i 2025 for å nå klimamålene når Nasjonal transportplan for 2018-2029 legges fram neste år, sier Bru. (©NTB)