Diesen: – For mange lettvinte utspill

Forsvarssjef Sverre Diesen mener det er for mange overfladiske utspill fra politikerne om styrking av Forsvaret. I disse landsmøtetider synes han partiene overgår hverandre med lettvintheter.

– Flere har litt forenklede forestillinger om hva det vil si å styrke Forsvaret. Det hjelper ikke å plusse på 1.000 mann her eller der hvis man ikke tar med de økonomiske konsekvensene og tenker igjennom hvordan strukturen blir påvirket. Antallet personell er altså ikke problemet, sier Diesen.

Forsvarssjefen mener det skal langt mer til enn en bataljon for å gi noen merkbar sikkerhetsgevinst for landforsvaret i nord. Først når det blir snakk om fire-fem bataljoner blir effekten økt sikkerhet, men økninger i denne størrelsesorden er det definitivt ingen partier som har planer om.

– Hvis det er slik at politikerne vil gi noe ekstra til Forsvaret, synes jeg de heller burde bruke pengene på flere kampfly enn 1.000 mann ekstra, sier Diesen.

Tirsdag holdt han sin kvartalsvise presseorientering om aktuelle forsvarssaker, denne gang om bord på KNM Otto Sverdrup, den tredje av i alt fem fartøyer i den nye fregattklassen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2