Demonstranter førte til full stopp på E6

Fire miljøaktivister ble mandag morgen fjernet fra E6 i Trondheim.

Mandag morgen rykket politiet ut til en ny demonstrasjon i Trondheim. Denne gangen sørget miljøaktivistene for full stopp på E6.

– Politiet har fått melding om demonstranter på E6 ved Tunga i Norgående felt. Trafikken står. Politiet er på vei, skriver politiet på Twitter klokken 08.04.

I en oppdatering kort tid etterpå skriver politiet at de har fjernet fire aktivister.

– Fire demonstranter fjernet fysisk fra veibanen etter å ha blitt gitt pålegg om å fjerne seg, som de ikke etterkom. Trafikken går igjen, skriver politiet klokken 08.16.

Meldingen kommer bare dager etter at fire aktivister satte seg ned ved E6 ved Nardolokket, noe som skapte fullt kaos i trafikken.

I tillegg sperret ytterligere seks personer trafikken mandag for en uke siden. Flere av dem skal ha fått bøter på opptil 12.000 kroner.

Talspersonen for aktivistene, Ronja Therese Mylius, meldte den gang om flere potensielle aksjoner framover.

– Som tidligere nevnt kommer flere individer som støtter Stopp oljeletinga-kampanjen til å sette seg i veien under morgenrushet gjentatte dager de neste to ukene. Dette kommer til å skje på store og små veier sentralt i Trondheim. Individene gjør det fordi vi er redde, og kommer til å gjenta dette til kampanjens krav er innfridd. Dette kommer til å prege norsk hverdag jevnlig i tiden fram til kravene er møtt, sto det i pressemeldingen.