Demokratene stiller stortingslister over hele landet

Det politiske partiet Demokratene offentliggjorde onsdag at de stiller med stortingslister i alle valgfylker til høstens stortingsvalg.

STILLER TIL VALG: Tidligere leder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, stiller til valg for Demokratene. Foto: Aage Aune / TV 2
STILLER TIL VALG: Tidligere leder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, stiller til valg for Demokratene. Foto: Aage Aune / TV 2

– Demokratene er Norges første og største anti-globalistiske parti. Organisasjonen er i voldsom vekst og bygges nå til et slagkraftig riksparti. Nå bekrefter partiet at det stiller til valg i alle 19 valgfylker i september 2021, skriver Demokratene i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver partiet at de har hatt «en enorm medlemsvekst» siden nyttår, da en rekke nasjonalkonservative tillitsvalgte forlot Fremskrittspartiet for å satse på Demokratene som riksparti.

Partiet definerer seg som antiglobalistisk, vil sette Norge først i ett og alt, og styrke landets uavhengighet og selvbestemmelse. De ønsker å melde Norge ut av EØS og FN, samt trekke landet ut av ACER-avtalen, Parisavtalen og Marrakesh-avtalen. Samtidig vil de fremme naturlig handel og samkvem med andre land, på fornuftige og for Norge totalt sett mer gunstige vilkår.

Blant tidligere FrP-profiler som står på listen er Geir Ugland Jacobsen. Han var tidligere leder av Oslo FrP, men ble i fjor ekskludert av partiet.

Partiet skriver videre at de snart skal lansere sitt nye partiprogram.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2