Datatilsynet skeptisk til mobiltjeneste for barn

Datatilsynet mener mobiltjenesten Bipper åpner for overvåking av barn, og har bedt selskapet om mer informasjon før lanseringen neste måned.

Datatilsynet har overfor Computerworld tidligere kalt mobiltjenesten Bipper for «overvåking». Tjenesten blir lansert av mobilselskapet Tele2 i neste måned. Blant annet får foreldre muligheten til å spore hvor barna er, og foreldrene kan også kontrollere hvem barna kan ringe.

Datatilsynet opplyser til Klassekampen at Bipper-gründer Silje Vallestad er innkalt til et møte i slutten av denne måneden. Tilsynet skal da få en presentasjon av det nye produktet.

– Utgangspunktet mitt for å lage denne tjenesten er det behovet jeg selv har følt som mor. Det har føltes feil og utrygt å gi en åpen voksenmobil til barna mine. Derfor har jeg utviklet en programvare som gjennom en sikker nettportal gir foreldre mulighet til å definere grenser for hvordan barnet kan bruke mobilen sin, sier hun.

Seniorrådgiver Gunnel Helmers i Datatilsynet sier det er viktig at personvernet ivaretas, noe som er bakgrunnen for at tilsynet har bedt om mer informasjon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2