christoffer-lydlogger - Ambulanse trodde Christoffer hadde tatt sitt eget liv

Ambulansefolkene som rykket ut til huset der Christoffer Gjerstad Kihle lå livløs i sengen sin, trodde åtteåringen hadde tatt sitt eget liv.

Det var opplysninger fra stefaren om at gutten hadde tørkepapir i svelget og i neseborene da han ble funnet som førte til antakelsen om at han hadde forsøkt å begå selvmord. At Christoffer Gjerstad Kihle var diagnostisert med ADHD synes å ha forsterket troen på selvmordsteorien til leger og ambulansepersonell. Det kom fram av lydloggene som ble spilt av i Tønsberg tingrett onsdag.

Lydloggene ble funnet etter påtrykk fra advokat Thomas Randby, som forsvarer Christoffers mor, og er ikke spilt av tidligere i rettsprosessene etter dødsfallet.

– Han har hele munnen full av papir. Han begynner å bli blå, sier den nå tiltalte moren i det første nødanropet til alarmsentralen.

I de senere 19 opptakene fra samtaler mellom ambulansepersonell, politi, sykehuset i Tønsberg og leger på stedet viser at antakelsen om at åtteåringen har tatt sitt eget liv fester seg. Det bekreftet også første polititjenestemann på stedet, Tom Richard Skuggedal, da han ga retten sitt vitneprov onsdag ettermiddag.

– Meldingen til oss var selvmord. Selv gjorde jeg meg noen tanker om hvordan en åtteåring var i stand til å gjøre noe slikt på egen hånd, sa han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2