Bussruter knust - mistanke om skudd

Seks vinduer ble knust da noe hardt traff vinduene på buss nummer 7 på Madla i Stavanger fredag kveld. Busselskapet tror bussen kan ha blitt beskutt. Ingen ble skadd i hendelsen.

- Sjåføren kjørte rolig til side og varslet øyeblikkelig politiet. Politiet kom til stedet etter få minutter, sier driftsdirektør Anders Erik Hansen i Veolia Transport til Aftenbladet.no.

- Det kan selvsagt ha vært steinkasting. Men ut fra forklaringene, tror vi det har vært et lavkalibret skytevåpen, enten luftgevær eller salongrifle, sier Hansen.

Politiet inspiserte bussen fredag kveld, og de mener det må ha vært en såkalt softgun eller et luftvåpen som har vært brukt.

- Bussvinduene består av to lag, og det er det ytterste som er knust, sier operasjonsleder Erik Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Han understreker at det ikke er lov å bære slike våpen på offentlig sted. Sjåføren og passasjerene vil bli avhørt, og politiet saumfarer området der bussen ble truffet for å finne ut hvor det ble av gjerningspersonene. Trolig gjemte de seg i skogen langs veien. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2