Bussjåføren fortsatt siktet

Bussjåføren som kjørte ulykkesbussen i Skjåk har ikke fått førerkortet tilbake, selv om det nå hevdes at bussen var utstyrt med helårsdekk foran.

Til grunn for førerkortbeslaget, og dermed siktelsen av sjåføren, lå at politiet og Statens vegvesen vurderte dekkene på bussens forhjul til å være sommerdekk.

– Statens havarikommisjon for transport (SHT) arbeider nå med denne saken, og vi avventer en foreløpig uttalelse fra dem i løpet av kommende uke, sier politiadvokat Øystein Husby ved Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Busselskapet har opplyst at dekkene var solgt til dem som helårsdekk. SHT har kontaktet produsenten Michelin for en redegjørelse om dekkene for å finne ut om det er sommerdekk eller helårsdekk.

Husby sier at begrepet helårsdekk er diffust og ikke omtalt i kjøretøyforskriften for hvilke dekk som kan brukes på et kjøretøy for at det skal være tilstrekkelig sikret.

I denne forskriften omtales sommerdekk, vinterdekk med og uten pigger og kjettinger.

Dermed mener Husby at det ikke uten videre er gitt at politiet vil gi bussjåføren førerkortet tilbake og dermed frafalle siktelsen, om det nå skulle vise seg at bussen hadde helårsdekk foran.

Husby sier at det var vurderingen av bussens dekk som lå til grunn for førerkortbeslaget og ingen andre forhold. Politiet vil avvente rapporten fra SHT før de foretar seg noe mer i denne saken.

En 21 år gammel mann fra Nigeria som var passasjer i Ekspressbussen fra Oslo til Sunnmøre omkom da bussen kjørte av veien tidlig tirsdag morgen og veltet. Det var snø og glatt da ulykken skjedde. Ifølge politiet var årsaken til ulykken at bussen mistet veigrepet på det glatte føret. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2