FORTSATT FORSINKELSER: Det var lørdag ettermiddag fortsatt mange som ventet på å få fly fra Gardermoen flyplass utenfor Oslo. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
FORTSATT FORSINKELSER: Det var lørdag ettermiddag fortsatt mange som ventet på å få fly fra Gardermoen flyplass utenfor Oslo. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Brukte over et døgn til Gran Canaria

26 timer etter at de hadde sjekket inn på Gardermoen lørdag, landet endelig drøyt 200 slitne norske charterpassasjerer på Gran Canaria søndag morgen.

Da hadde den spanske flygelederaksjonen først ført til at flyet de satt i, måtte snu i lufta etter to og en halv time for så å returnere til Oslo Lufthavn Gardermoen. Etter å ha tilbrakt åtte timer på Gardermoen, kunne de reisende endelig gå om bord i flyet igjen klokken 19 lørdag kveld, for så å bli sittende i fire timer før det tok av. Så var det mellomlanding på Kastrup ved København for å skifte mannskap, før de endelig midt på natta kunne sette kursen mot varmen.

Like etter klokken 7 norsk tid søndag morgen landet flyet på Gran Canaria.

– Det var en svært anstrengende tur. Jeg har reist mye, men dette er den verste turen jeg har vært på, sier Peter Tálos, som reiste sammen med kone og en snaut halvt år gammel sønn.

Om bord var også Berit Sollien, som feiret 65-årsdagen sin med en reise til Gran Canaria sammen med mannen Knut (67). Han er slagrammet og avhengig av rullestol.

– Dette er jo ille nok for voksne, men det blir jo ekstra ille når en reiser sammen med funksjonshemmede eller barn, sier Sollien. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2