STÅR FREM I VG: «Fjordman», som Anders Behring Breivik ofte siterer i sitt manifest, stiller i dag opp i intervju i VG (faksimile VGs papiravis).
STÅR FREM I VG: «Fjordman», som Anders Behring Breivik ofte siterer i sitt manifest, stiller i dag opp i intervju i VG (faksimile VGs papiravis).

Breiviks forbilde «Fjordman» står fram i VG

Den anonyme norske bloggeren «Fjordman» står fredag fram med navn og bilde i VG. Han forteller at han har valgt å stå fram i samråd med sin advokat.

«Fjordman», som Anders Behring Breivik siterer en rekke ganger i sitt manifest, er 36 år gamle Peder Nøstvold Jensen fra Ålesund, som bor og arbeider ved et dagsenter i Oslo, skriver VG. 36-åringen ber mediene innstendig om ikke å kontakte naboene eller familien hans.

Går under jorden

– Jeg har varslet min familie om saken og vil nå gå under jorden på ubestemt tid av hensyn til min egen sikkerhet og vil ikke oppholde meg i leiligheten min, sier han og forteller at familien ikke har visst om bloggingen hans som den høyreradikale «Fjordman», og at arbeidskolleger får vite det gjennom VG.

– Det blir sikkert et sjokk for dem, og det beklager jeg.

Se reportasje i videovinduet under:

538239

Studert arabisk

36-åringen har blant annet en mastergrad fra Universitetet i Oslo (UiO) i kultur og teknologi. Han har også studert arabisk ved Universitetet i Bergen (UiB) og ved American University i Kairo.

– Jeg skjønner at folk trenger en syndebukk, og nå som Breivik er bak lås og slå, kan jeg bli en lettvint syndebukk, særlig fordi jeg er den eneste nordmannen han siterer. Jeg forstår at jeg blir et hatobjekt.

Les det eksklusive VG-intervjuet her

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2