ANGRER IKKE: Breivik erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld. (Foto: REUTERS)
ANGRER IKKE: Breivik erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld. (Foto: REUTERS)

Breivik kunne blitt nektet pistolkjøp

Politiet henla saken da Anders Behring Breivik i 2008 ble politianmeldt. En fellende dom kunne ha gitt ham problemer med å få våpentillatelse.

Politiet henla saken da Anders Behring Breivik i 2008 ble politianmeldt for brudd på regnskapsloven, ligningsloven og aksjeloven. En fellende dom kunne ha gitt ham problemer med å få våpentillatelse.

Breivik skaffet mesteparten av midlene til sin terrorfinansiering ved å tappe selskapet E-commerce Group i 2007, skriver Dagbladet. Uten disse pengene ville han fått problemer med å finansiere sin terrorplan.

Henlagt på grunn av kapasitetsmangel

Breivik ble politianmeldt av bestyreren for konkursboet etter E-commerce Group etter at han skal ha overført penger fra selskapet til egen konto samt overført en bil som sto registrert på firmaet til seg selv. Saken mot ham ble imidlertid henlagt med begrunnelsen «kapasitetsmangel», skriver avisen.

Les også: Hevder Storberget tiet om Breivik-tips

Kunne blitt nektet våpenkjøp

Hadde 32-åringen fått en fellende dom mot seg i saken, ville han kunne fått problemer med å anskaffe seg våpen på lovlig vis, blant annet en Glock som han kjøpte i år og som ble brukt på Utøya.

Les også: Mann i avhør hos polsk politi i forbindelse med Oslo-terror

Politiet vil ikke svare

Oslopolitiet ønsker ikke å besvare hvordan hans søknad om våpentillatelse ville blitt behandlet ved en eventuell dom, men sier på generelt grunnlag at hvis man er straffet med rettskraftig dom eller bot skal det ikke så mye til før politiet avslår søknaden.

Les også: Breivik sto på PSTs lister

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2