– Breivik både skrev og fungerte i spillverdenen samtidig

Psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrissen framhevet at Anders Behring Breivik både skrev på manifestet sitt og var aktiv i World of Warcraft samtidig.

– Det er ikke noe motsetningsforhold her, sa Aspaas da de la fram sin erklæring for retten mandag.

Synne Sørheim og Torgeir Husby trakk i sin forklaring fram at de mente Breivik ikke på noen måte hadde fungert utenfor det de definerte som vrangforestillingen hans. De mente at også sporadiske kaffeavtaler med venner var en del av coveret rundt vrangforestillingen.

De påpekte også Breiviks omfattende svarte økonomiske virksomhet og trakk fram at han i 2010 truet med å involvere en advokat under en tvist om bestilling av bilmagneter.

– Dette tas ikke med som bevis for å utelukke en psykose, men for å belyse hans funksjonsnivå, ut fra dokumentasjonen som foreligger, sa Aspaas.

De refererte videre til politiavhør med moren, søsteren i USA, halvsøsken og venner. Breiviks nærmeste venn de siste årene, som også har vitnet i retten, beskrev det som i stor grad farens feil at han ikke hadde særlig kontakt med noen av sine fire barn. Breivik hadde tatt et initiativ til å ta kontakt med faren de senere årene, men ble avvist.

– Han syns det var trist, men sa dette var farens valg. Han bar ikke nag. Han var ikke en person som bar nag, men var en som så lyst på livet, inntil han isolerte seg i 2006, refererte Tørrissen fra Breiviks venn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2