Brannstifter dømt til ni års forvaring

Dømt for seks brannstiftelser i sitt eget nabolag i Stavanger.

Aktor la ned påstand om ti års forvaring for 25-åringen, som sto tiltalt for seks brannstiftelser i sitt eget nabolag i bydelen Hundvåg.

Stavanger tingrett fant torsdag mannen skyldig på samtlige tiltalepunkter, blant annet for fire tilfeller av brudd på den såkalte mordbrannparagrafen. Dommen lyder på ni års forvaring, skriver Rogalands Avis.

– Streng dom

Mannens forsvarer synes en forvaringsdom er for strengt.

– Min klient er ikke dømt tidligere, han er ung og det er ikke gjentakelsesfare. En tidsbestemt straff i form av en ordinær fengselsstraff vil gi tilstrekkelig samfunnsvern, sier advokat Gunnar Øystein Helgevold.

15 i livsfare

Aktor pekte under rettssaken på at også de to andre brannene som 25-åringen har erkjent å ha tent på også lå tett opp til mordbrann, som har en strafferamme på 21 års fengsel.

– Til sammen 15 mennesker var i livsfare og det var tilfeldigheter som avgjorde at ingen mistet livet. Et helt nabolag opplevde utrygghet i to år, sa statsadvokat Monica Furustøl.

Tiltalte stiftet de seks brannene i løpet av seks netter over en periode på 21 måneder. Mannen tilsto brannene i politiavhør 20. februar i år, fem dager etter den siste brannen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2