Brann ved skianlegg i Hemsedal – omfattende skader

Brannen i et bygg ved skianlegget på Hemsedal onsdag spredde seg til et nabobygg, og flere ble evakuert. Torsdag like etter midnatt fikk politiet kontroll på brannen.

Politiet i Sør-Øst meldte på Twitter i 16-tiden at de har rykket ut til Hemsedal alpin lodge ved skianlegget på Hemsedal.

RØYK: Det ligger mye røyk over området. Foto: Åste Kristine Ullring Holtan
RØYK: Det ligger mye røyk over området. Foto: Åste Kristine Ullring Holtan

Brannen skal ha startet i et bygg under oppføring, før den har spredd seg til et leilighetsbygg ved siden av. Den er nå under kontroll, men har ført til omfattende skader på bygninger.

Alle nødetater rykket ut til stedet.

Lenge ute av kontroll

Torsdag like etter midnatt informerte politiet om at de hadde fått kontroll over brannen. Det tok flere timer - onsdag kveld hadde politiet fortsatt ikke kontroll. Først etter midnatt torsdag var brannen under kontroll, men onsdag kveld var det lenge spredningsfare:

– Brannen har spredt seg til et leilighetsbygg. Personer er evakuert og det er foreløpig ikke meldt om personskade. Det er ikke kontroll på brannen per nå, sa Arild Alfheim, operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, til TV 2 onsdag kveld.

Det lå mye røyk over området i flere timer etter at brannen brøt ut.

– Det er fare for spredning til flere av leilighetene i bygget. Vi har brannmannskaper på stedet fra to stasjoner, og mannskap fra ytterligere tre stasjoner er på vei, sier Jan Rundtom, vaktleder ved 110-sentralen i Sør-Øst.

Klokken 19.20, omtrent tre timer etter at brannen først brøt ut, opplyser 110-sentralen at brannen fremdeles ikke er under kontroll. Ytterligere brannmannskap fra Lærdal og Årdal rykker ut for å bistå.

Klokken 22 meldte politiet at brannvesenet ser ut til å klare å begrense brannen til de byggene som har brent til nå.

– Det er omfattende skader på begge kompleksene. Det pågår fremdeles slukningsarbeid, opplyste politiet.

Det er ikke meldt om personskader.

Har satt inn krisestab

Ordfører i Hemsedal kommune, Pål Terje Rørby, forteller at kommunen har satt krisestab i forbindelse med brannen.

– Foreløpig er situasjonen ganske uavklart. Det er en del vind på stedet og det ser ut til at det er full overtenning i bygget. Det er satt inn en krisestab ved kommunehuset, og alle berørte blir ivaretatt, sier Rørby til TV 2.

Ifølge Telenor skal også en av deres basestasjoner være berørt av brannen. Telenor skriver til TV 2 at mobilkapasiteten bør fungere greit likevel, men at kapasiteten kan bli berørt.

Mer innhold fra TV 2