FLERE SLIKE: Mastemontører fra Kroatia bygger den nye kraftlinjen gjennom Hardanger. Bildet er fra juni. Et år etter at regjeringen vedtok kraftlinjen,  var 29 master reist.  (Foto: Hommedal, Marit)
FLERE SLIKE: Mastemontører fra Kroatia bygger den nye kraftlinjen gjennom Hardanger. Bildet er fra juni. Et år etter at regjeringen vedtok kraftlinjen, var 29 master reist. (Foto: Hommedal, Marit)

Borten Moe vil ha enda flere monstermaster

Olje- og energiministeren mener det er helt nødvendig at det blir satt opp flere omstridte monstermaster.

– Vi trenger flere linjer til å transportere energien fra der den blir produsert til der den blir brukt, sier Ola Borten Moe til Dagsavisen.

På spørsmål om han kan garantere bygging av monstermaster, lik de omstridte mastene som regjeringen i juli i fjor vedtok satt opp i Hardanger, svarer han følgende:

– Ja, det kan jeg garantere. Og det er fordi det er nødvendig.

Han utfordrer naturvernerne generelt og Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken spesielt når han kritiserer det han kaller hysteriet mot monstermastene.

LES OGSÅ: – Galskap å bygge kraftmaster i Hardanger

– Min utfordring til Lars Haltbrekken er at fornybar energi også krever et offer. Det vi altfor ofte opplever, er at alle de prosjektene vi gjennomfører for å få på plass et mer miljøvennlig og klimaeffektivt energiforsyningssystem, det trenerer miljøbevegelsen aktivt og gjør alt den kan for å legge kjelker i veien for, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2