STIGER KRAFTIG: Hittil i år har prisene på OBOS-boliger steget med 12,4 prosent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STIGER KRAFTIG: Hittil i år har prisene på OBOS-boliger steget med 12,4 prosent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Boligprisene har steget med 12,4 prosent i 2022

Prisene på OBOS-boliger steg med 1,6 prosent på landsbasis bare fra juli til august.

I Oslo var prisoppgangen noe lavere, med 1,3 prosent.

– Etter utflating i prisene for OBOS-boliger i Oslo gjennom sommeren, steg prisene i august. Dette var ventet siden prisene vanligvis går opp denne måneden. Men prisoppgangen var mindre enn tidligere år, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en pressemelding.

– Etterspørselen holder seg imidlertid bra oppe og omsetningstiden er kort. Dette til tross for renteoppgang og økte levekostnader, legger Monsvold til.

Hittil i år har prisene på OBOS-boliger steget med 11,8 prosent i Oslo. På landsbasis er oppgangen enda større, med 12,4 prosent.

Det er for tiden et lavt tilbud av boliger på markedet i Oslo, selv om det som normalt er flere boliger til salgs nå enn i juli.

– Tilbudssiden er lav, og dette presser prisene opp. Samtidig hadde vi en økning i antallet oppdrag på 15 prosent målt mot august i fjor, noe som kan indikere en økning i volum til markedet, sier administrerende direktør Hans Anders Skjøberg hos OBOS Eiendomsmeglere.

Monsvold tror at det blir færre utbygginger fremover.

– Få regulerte boliger, høye byggekostnader, renteoppgang og mangel på arbeidskraft gjør at boligbyggingen vil stoppe opp, tror Monsvold, som samtidig opplyser at OBOS bygger omtrent like mange boliger som på samme tid i fjor.