Bodø-drap: – Forklaringene stemmer ikke med funn

Det er lite samsvar mellom de siktedes forklaringer og bevisene etter drapet på en 55 år gammel mann i Bodø for nesten tre uker siden. Politiet jobber nå med å få alle detaljene på plass.

En 55 år gammel mann ble 6. juli pågrepet og siktet for forsettlig drap på en jevnaldrende mann på Mørkved i Bodø. Han erkjente tidlig å ha knivstukket mannen.

55-åringens søster og datter ble kort tid etter varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drap.

Over 30 vitneavhør har blitt gjennomført, både av dem som var til stede i leiligheten da drapet skjedde, og av personer de har vært i kontakt med før og etter hendelsen. Nå understreker politiet at det er avvik mellom de tekniske funnene og deler av de siktedes forklaringer.

– De tekniske funnene stemmer dårlig overens med deler av forklaringene til dem som var til stede da drapet skjedde. Vi vil nå prøve å få alle detaljene i hendelsesforløpet på plass. Blant annet venter vi på svar på analyser fra Rettsmedisinsk institutt, sier krimsjef ved Bodø politistasjon, Arne Hammer.

Han legger til at de planlegger flere nye avhør av de siktede og andre vitner.

Den siktede mannen holdes varetektsfengslet fram til 5. august, mens søsteren vil sitte varetektsfengslet fram til onsdag.

55-åringens datter ble løslatt sist fredag, etter å ha blitt pågrepet fredag 9. juli. Hun er fremdeles siktet i saken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2