bjerke-tabbe - – Tabbe å stoppe elevdeling på Bjerke

– Det var en stor tabbe av skolebyråden i Oslo å stoppe elevinndeling etter etnisk bakgrunn på Bjerke videregående skole, sier Robert Wright, tidligere skolebyråd for Kristelig Folkeparti i Oslo.

Oslos nye kirkeverge Robert Wright har hatt to barn på skole i Groruddalen og er oppgitt over at skolebyråden nå stopper Bjerke videregåendes klasseinndeling etter etnisk bakgrunn, skriver Dagsavisen.

– Jeg har kull nummer to med barn på Stovner skole og ser hvordan de hvite elevene forsvinner. Noe som gjør at enda flere flytter og bytter skole, sier Wright, som trives på Stovner, men opplever at den «hvite» familien er under sterkt press.

– Noen av oss foreldre på Stovner jobber alt vi kan for å lage nettverk mellom de norske elevene. Ikke fordi vi ikke ønsker integrering, men vi ser at store grupper av fremmedkulturelle selv ikke ønsker å bli integrert, ifølge Wright.

Den tidligere Oslo-politikeren mener skolens tiltak for å beholde flere «hvite» elever, som det er blitt betydelig færre av de siste årene, burde hatt livets rett.

– Skolen burde fått lov til å høste erfaringer av det den har gjort, sier han til Dagsavisen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2