Arfan Bhatti i Oslo tingrett.  (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
Arfan Bhatti i Oslo tingrett. (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

Bhatti benekter drapsforsøk

Arfan Bhatti (31) nektet straffskyld da ankesaken hans startet i Borgarting lagmannsrett mandag. Men han vedgikk trusler på ett av tiltalens punkter om drapsforsøk.

Arfan Bhatti står bare tiltalt for to drapsforsøk etter at han i fjor i Oslo tingrett ble frikjent for terrortiltale.

- Jeg er ikke skyldig i drapsforsøk, men erkjenner trusler, sa han da lagdommer Ellen Moe spurte hvordan han stilte seg til skyldspørsmålet.

Torpedovirksomhet

Aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, sa i sitt innledningsforedrag at de to forholdene Bhatti nå står tiltalt for, knytter seg til torpedooppdrag og innkreving av gjeld. Bhatti nekter å ha hatt befatning med ett av forholdene, hvor det ble skutt mot boligen til en mann i Bærum.

- Det var ikke Bhatti selv som skjøt. Vi vet at han ikke befant seg på stedet da skuddene ble avfyrt, sa Nicolaisen.

Påtalemyndigheten mener Bhatti fikk andre til å stå for skytingen natt til 31. januar 2006.

Frikjent for terror

Bhatti ble frikjent for alle punktene som berørte terrorvirksomhet rettet mot USAs og Israels ambassader og synagogen i Oslo da den svært omtalte rettssaken ble avsluttet i Oslo tingrett i juni fjor. Likevel ble 31-åringen dømt til inntil åtte års forvaring, med en minstetid på fire år.

Den norsk-pakistanske mannen har sittet i varetekt i to og et halvt år. I lange perioder har han også sittet helt isolert i Norges strengeste fengsel, Ringerike fengsel. I fengslingsmøte etter fengslingsmøte har domstolen avslått 34-åringens krav om å slippe fri mens han venter på en endelig domsfellelse.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2