Besteforeldreaksjon med klimabudskap

Besteforeldreaksjonen, med Kåre Willoch og rekke andre tidligere regjerings- og stortingsrepresentanter i spissen, krever en ansvarlig klimapolitikk hos dagens politiske ledere.

– Politikere må vise mot og ikke tenke på eventuelt gjenvalg til høsten, sa Willoch på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

Besteforeldreaksjonen kom med muntlige og skriftlige appeller til politikere fra de ulike partiene, og budskapet var klart: Vis handlekraft i miljøsaker og slutt med puslerier. Willoch og hans støttespillere mener at valgkampen ikke må overskygge den viktige klimakampen.

Willoch, Einar Steensnæs, Rakel Surlien og Ottar Brox er blant de profilerte «besteforeldrene» som kjemper for en omlegging til grønne skatter og avgifter så det monner, i tillegg til reduserte utslipp og en intensivering av et bedre kollektivtilbud. Besteforeldreaksjonen oppfordret også dagens politikere til å ha mer framtidsrettede perspektiver og dempe det økende private forbruket.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) skrøt av arbeidet Besteforeldreaksjonen la for dagen.

– Det er et godt engasjement. I tiden framover må det ryddes opp i både finans- og klimakrise i tillegg til andre utfordringer, sa hun. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2