Bergens Tidende legger ned lokal-TV

Redaksjonsledelsen i Bergens Tidende skal i styremøtet 1. april innstille på at lokal-TV-kanalen btv legges ned.

Til sammen 15 ansatte i btv mister dermed jobben. Det er 26 stillinger i TV-kanalen i dag.

– Dette er fryktelig synd. Men det har ligget i kortene en stund. Vi har forstått at å kjempe for btv blir som en kamp mot vindmøller, sier klubbleder Arild Berg Karlsen til Bergens Tidendes nettutgave.

Han gjør det klart at målet er å jobbe hardt for at de 15 som mister jobben, ikke forsvinner ut av BTs lokaler, og håper det blir mulig for dem å fortsatt ha en jobb å gå til i redaksjonen i avisen.

Avisens sjefredaktør Trine Eilertsen opplyser at nedleggelsen av btv vil skje fordi annonsemarkedet er svakt og fordi det er «elendige rammebetingelser» for lokal-TV.

– Overgangen til digital plattform har vært vanskelig for alle lokal-TV-stasjoner som er blitt utsatt for det, noe vi har sett på seertallene. Vi har ikke tvilt på at innholdet har vært av høy kvalitet, og tilbakemeldinger fra publikum tilsier det samme. Desto tristere er det at vi tvinges til å ta en beslutning, sier Eilertsen.

De elleve stillingene som blir igjen i btv, skal utlyses på nytt. Eilertsen sier ledelsen vil koble disse stillingene til en satsing på nett-TV. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2