Ber Norsk Tipping åpne seg

Norsk Presseforbund oppfordrer styreleder Lars Sponheim i Norsk Tipping til å sørge for at spillselskapet ikke lenger skal være unntatt fra offentlighetsloven.

Etter at flere forhold rundt avgåtte tippesjef Reidar Nordby jr. nå skal granskes, oppfordrer offentlighetsutvalget i Norsk Presseforbund det statlige spillselskapet til å endre praksis.

I et brev til Norsk Tipping skriver Arne Jensen i utvalget at selskapet er et av få i Norge som ikke er pålagt å følge reglene i offentlighetsloven. Jensen peker på at Norsk Tipping selv forfekter åpenhet i sine etiske retningslinjer.

– Det er et paradoks at et selskap som flagger verdier som åpenhet og innsyn som selve bakgrunnen for selskapets eksistens ikke skal være pålagt å følge de fremste reglene i norsk lovverk som sikrer nettopp disse verdiene, sier Jensen.

Riksrevisjonen har reist skarp kritikk av Reidar Nordby jr. etter at kontrakter for 1 milliard kroner gikk til et selskap som ledes av en nær venn av ham. Nyutnevnt styreleder Lars Sponheim har uttalt at hver stein skal snus i saken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2