martine (Foto: Privat)
martine (Foto: Privat)

Ber Coca-Cola presse Farouks far i Martine-saken

Politikere fra alle partiene på Stortinget ber Coca-Cola og andre stornavn som samarbeider med ettersøkte Farouk Abdulhaks far, om å vurdere sine forbindelser til milliardæren.

Brevet sendes over helgen og er skrevet i samarbeid med Martine Vik Magnussens far. Det går blant annet ut til de multinasjonale storkonsernene Coca-Cola, Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG, Whirpool og Philips, skriver VG søndag.

Overveie etisk standard

– Vi håper selskapene vil orientere Abdulhak om denne saken og at de overveier om det er i samsvar med deres etiske standard å ha forretningsforbindelser med en som forhindrer britisk politi i en pågående drapsetterforskning, sier Høyre-representant Michael Tetzschner.

Michael_Tetzschner (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Michael_Tetzschner (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Multimilliardæren Shaher Abdulhak har betydelige forretningsinteresser i olje- og brusindustrien.

Britisk politi mener han bruker sin posisjon som en av Jemens mektigste menn til å skjule sønnen Farouk, som er ettersøkt for drapet på Martine i London i 2008.

Korrupsjon og uetisk virksomhet

I brevet viser politikerne også til at Abdulhak, som har spesialagenturet for de store merkevarene i sin region, knyttes til både korrupsjon og uetisk forretningsvirksomhet.

Men de understreker at de ikke oppfordrer til noen boikott av Jemen-milliardærens forretningsimperium.

Nylig ble det også klart at norske og britiske myndigheter skal ta kontakt med myndighetene i USA, siden Farouk også har amerikansk pass.(©NTB)

Mer innhold fra TV 2