BEKREFTET SMITTE: Oslo har de siste dagene fått påvist flere tilfeller av omikron etter et julebord på Aker Brygge og etter en konferanse på Lysebu. Foto: Cornelius Poppe
BEKREFTET SMITTE: Oslo har de siste dagene fått påvist flere tilfeller av omikron etter et julebord på Aker Brygge og etter en konferanse på Lysebu. Foto: Cornelius Poppe

Bekrefter omikronsmitte etter konferanse med 100 gjester

Vestre Aker bydel har fått bekreftet to omikrontilfeller etter at det ble oppdaget koronasmitte i etterkant av Abelia-konferansen på Lysebu i forrige uke. Rundt 200 andre bes om å teste seg.

Det er bydelsoverlege i Vestre Aker Jorunn Thaulow som bekrefter dette overfor TV 2.

– Vi har fått bekreftet omikron på flere av tilfellene, svaret kom i går kveld. Det er to tilfeller som er bekreftet omikron, og så er det i tillegg ni tilfeller hvor det er testet positivt for korona, men hvor man venter på endelig svar, sier Thaulow.

– Utfordrende

Det var rundt hundre personer som deltok på konferansen på Lysebu i Oslo 29. og 30. november. Deltakerne kom fra store deler av landet og de koronasmittede etter konferansen kommer fra seks forskjellige kommuner i fylkene Viken, Oslo, Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark.

– Vi føler at vi får fulgt opp selve konferansen tett, men det som er utfordrende er når man ser at smitten går videre i nye ledd. Det er noen innad i husstander og forgreininger videre fra dem som har vært på konferansen og som er smittet. Vi har ikke tall på hvor mange, men dette følges tett opp fra de ulike kommunene.

Rundt 200 bes om å teste seg

Det er også påvist smitte blant flere ansatte på Lysebu i etterkant av konferansen. Derfor bes deltakere på en annen konferanse og noen andre mindre grupper som har besøkt Lysebu etter 29. november om å teste seg.

– Smitten blant de ansatte håndteres som sannsynlig omikron. Det er sendt ut melding til alle som var på Lysebu i slutten av forrige uke med beskjed om at de blir bedt om å teste seg, sier Thaulow.

Ifølge Lysebu selv dreier dette seg om et cirkatall på i overkant av 200 personer.

Hotellsjef for Lysebu, Jan Hugo Jakobsen, forteller til TV 2 at de er i gang med å kontakte gjester som har vært på hotellet i perioden 29. november til 4. desember, for å gi informasjon om situasjonen.

– Vi stenger ned hotellet fra onsdag til fredag, slik at vi får en fullstendig oversikt over situasjonen og for å vaske ned hele hotellet. Alle ansatte som ikke allerede har fått påvist smitte er satt i karantene og tester seg.