STOPP: Lekkasjer i 20 brønner på Gullfaksfeltet førte i 2010 til at Statoil i alt har måttet stenge 50 brønner på gigantfeltet i den nordlige delen av Nordsjøen.  (Foto: Øyvind Hagen/Statoil, © Harald Pettersen)
STOPP: Lekkasjer i 20 brønner på Gullfaksfeltet førte i 2010 til at Statoil i alt har måttet stenge 50 brønner på gigantfeltet i den nordlige delen av Nordsjøen. (Foto: Øyvind Hagen/Statoil, © Harald Pettersen)

Bedre kontroll på Gullfaks C

Statoil har nå fått noe mer kontroll med brønnen på Gullfaks C som for en uke siden førte til at 89 ble evakuert, får TV 2 Nyhetene opplyst fra informasjonssjef i Gisle Johanson.

I løpet av den siste uken har Statoil pumpet inn kanskje mer enn 1000 kubikk boreslam i brønnen som har vært ute av kontroll. Fortsatt alvorlig - Det at vi ikke lenger tenger å pumpe ned mer boreslam i brønnen, og at vi har fått kontroll med væskesøylen, er svært positivt, sier Johanson. Han bekrefter også at borestrengen har kjørt seg fast, men hevder at det i seg selv ikke er noe dramatisk. - Vi registrerer det positive, men må understreke at situasjonen p

Mer innhold fra TV 2