barnehager-skadde-F - Manglende sikkerhetsopplæring i barnehager

I fjor ble 15.000 barn skadd i barnehager. Hver dag blir 60 barn skadd. En fersk undersøkelse viser at en stor del av ansatte i barnehager mangler grunnleggende sikkerhetsopplæring.

I en undersøkelse hvor 1.400 styrere i norske barnehager har svart om skadeomfang og sikkerhetsopplæring i sin barnehage, kommer det blant annet fram at hver fjerde barnehagestyrer mener det er mer enn 90 prosent sannsynlig at barn vil bli skadd, skriver Aftenposten.

– Situasjonen er veldig alvorlig. Det settes av for lite tid og ressurser til å gi opplæring i sikkerhet i norske barnehager, sier Mariann Fjeldstad, leder i yrkesorganisasjonen Delta, som organiserer både førskolelærere og assistenter i norske barnehager.

Undersøkelsen viser at rundt 13.000 barnehageansatte ikke fikk innføring i barnehagens egne sikkerhetsprosedyrer i fjor og jo større barnehagen er, desto flere skader oppstår.

Fjeldstad mener at en av årsakene til at det er så stort behov for sikkerhetsrutiner er at det er for dårlig bemanning i barnehagene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2