Barn fanget i kirke i påvente av Jesus tilbakekomst

Nigeriansk politi har hentet ut flere titalls personer, blant dem mange barn, fra kjelleren i en kirke i Ondo-delstaten sørvest i landet.

Politiet gikk inn fredag etter å ha blitt tipset fra en bekymret mor som sa at barna hennes ble holdt der mot sin vilje. 72 mennesker, 26 av dem barn, ble hentet ut, ifølge polititalskvinne Funmilayo Odunlami.

Ifølge politiet ble folk holdt der i påvente av Jesu tilbakekomst. Enkelte kristne tror at de vil bli tatt til himmelen når Jesus Kristus kommer tilbake til jorda.

Ingen skole mens de ventet på Jesus

Odunlami sier at lokale folk har sagt at barna deres var kidnappet av kirken og at kirkemedlemmer ble voldelige da politiet ankom åstedet. Flere barn skal angivelig ha blitt tatt ut av skolen på grunn av hva kirkens pastor har forkynt.

Først ble kirkens medlemmer fortalt at Jesus ville komme tilbake i april, før han senere sa at dette ville skje i september, ifølge politiet.

Pastoren i kirken skal angivelig ha fortalt barna at det ikke var noe poeng for dem å komme tilbake på skolen mens de ventet på Jesus.

Kirkesamfunnet «The Whole Believer Chruch» er ett av flere kirkesamfunn i delstaten. Pastoren i dette kirkesamfunnet skal først ha hevdet at Jesus kom tilbake i April, skriver Sky News, men da Jesus ikke dukket opp, utsatte pastoren til september.

Tilber religiøse ledere

Nigeria er et dypt religiøst land der religiøse ledere tilbes, skriver Sky News. Lederne utgjør viktige figurer både på TV, i politikken og i media.

I forbindelse med innesperringen av barna ble to pastorer satt i varetekt mens politiet etterforsker saken. Det er ikke første gang politiet har blitt bedt om å redde mennesker som er i prestenes makt, enten frivillig eller ufrivillig, skriver Sky News.

I samme provins fant det sted en masseskyting i en gudstjeneste den 5. juni i år: 40 mennesker drept og 80 såret av en mann som skjøt på søndagsgudstjenesten i St. Francis katolske kirke i Owo, skriver Reuters. Det skal ikke være noen forbindelse mellom hendelsene.

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2