LEDER FORHANDLINGENE: Riksmeklingsmann Kari Gjesteby. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
LEDER FORHANDLINGENE: Riksmeklingsmann Kari Gjesteby. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Bankmekling på overtid

Meklingen i bankoppgjøret fortsatte utover natten. Blir ikke partene enige i løpet av natten blir det streik i banknæringen fra klokken 08.00 tirsdag.

Riksmekler Kari Gjesteby sa ved 19-tiden at partene jobbet seg gjennom «tema etter tema». Til TV 2 sa hun ved 23-tiden at det fortsatt gjensto en del før partene var enige.

Meklingsfristen utløper ved midnatt natt til tirsdag, og rundt 15.000 bankansatte tas ut i streik dersom Gjesteby ikke får snekret sammen et kompromiss.

Les også: Eksperter har ikke tro på langvarig bankstreik

Røper lite

Forhandlingene er omsluttet av mye hemmelighetskremmeri, og verken krav eller tilbud er kjent. Gjesteby ville heller ikke si noe om tallstørrelser eller hvilke enkeltpunkter som volder mest besvær.

– Men det er mer enn et kroneoppgjør, slik mellomoppgjørene vanligvis er. Det henger igjen et resttema fra i fjor, som er av en mer prinsipiell karakter. Og det kompliserer jo meklingen, sier Gjesteby.

Tomme minibanker

Muligheten for streik utløste mandag hektisk uttaksvirksomhet i alle landets minibanker.

Les også: Slik kan bankstreiken ramme deg

Mange steder var det tomt for kontanter tidlig på formiddagen. En streik vil også ramme nettbankene, og forfalte regninger kan forbli ubetalt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2