Avviser at Grimstad fikk sparken

En av Kong Olavs mest betrodde medarbeidere, tidligere hoffsjef Kaare Langlete, avviser Ari Behns påstand om at Carl-Erik Grimstad fikk sparken.

– Carl-Erik Grimstad ble ikke oppsagt. At han krevde luksussuiter eller var storforlangende har jeg aldri hørt før nå, sier Kaare Langlete (78) til Aftenposten.

Langlete var hoffsjef, øverste leder ved hoffet og Grimstads sjef, da Grimstad ifølge Ari Behn ikke fikk fortsette som medarbeider ved hoffet. Grimstad jobbet ved slottet fra 1990 til 1993.

Lørdag for to uker gikk Ari Behn til frontalangrep mot statsviter, forfatter og tidligere medarbeider på Slottet, Carl-Erik Grimstad. Behn sa blant annet at Grimstad var storforlangende og ikke fikk fornyet kontrakten ved hoffet. Dette er en av årsakene til at Grimstad ifølge Behn er hevngjerrig. Det skal være hovedmotivet for at Grimstad gjennom årene har skrevet til dels kritiske kronikker om kongehuset. Behn henviste til en anonym kilde på Slottet som bakgrunn for sitt angrep.

Slottets kommunikasjonsavdeling vil ikke si noe om saken.

– Det kongelige hoff har ingen kommentarer til denne saken og vi uttaler oss ikke om personalsaker, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2