Avhører ungdommer om skolebrann

Tre ungdommer ble avhøret av politiet natt til mandag med foreløpig status som vitner etter skolebrannen i Åsgårdstrand i Horten kommune.

Store deler av Åsgården skole i Åsgårdstrand brant ned og bare deler av en undervisningsfløy ble berget natt til mandag. Politiet har mistanke om at brannen var påsatt og at den startet i noen søppelkonteinere som sto ved skolen.

– Tre barn eller ungdommer er tatt inn av politiet. De avhøres med foreløpig status som vitner, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NTB litt etter midnatt natt til mandag.

Litt før klokken 1 natt til mandag meldte brannvesenet om at brannen var under kontroll. Da var gymsalen, skolekjøkkenet, seks klasserom og et medietek totalskadd. Undervisningsfløyen som brannvesenet tidlig konsentrerte seg om å berge, ble delvis reddet fra flammene.

– Brannvesenet fra Tønsberg og Kopstad brannstasjon rykket ut med 30 personer. Det betyr i praksis alt tilgjengelig mannskap. Det ble jobbet intenst under veldig vanskelige forhold, med stor varmeutvikling, sier Wendelborg.

Åsgården barneskole i Åsgårdstrand i Horten har rundt 250 elever og ble bygd i 1971. Skolen ligger rundt 10 kilometer fra Horten sentrum.

Ifølge øyenvitne som Tønsbergs Blad har snakket med, sto små barn sent søndag kveld bare i pysjen og gråt ved synet av den brennende skolen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2