AUF-lederen takket det muslimske samfunnet for støtten

AUF-leder Eskil Pedersen innledet 22. juli-helga med et besøk i Islamic Cultural Centre i Oslo. Her talte han under fredagsbønnen som innledet ramadan og hadde et møte med ungdommer.

Det halvannen time lange besøket var Pedersens første noen gang i en moské.

– Ramadan er en måned for solidaritet med dem som har minst og en tid for ettertanke. Vi trenger begge deler, også i forbindelse med markeringen av 22. juli, sa han.

AUF-lederen framhevet at terroren rammet hele Norge, uavhengig av tro og bakgrunn. Han påpekte at spesielt moskeene i Oslo var et viktig sted for å søke trøst, håp og forklaring i tida etter 22. juli. Han sa videre at søndag blir en vond og spesiell dag for mange, hvor samholdet som ble vist i fjor, trengs på ny.

– Vi må greie å finne lys selv der det bare er mørkt. Det kan vi gjøre ved å ta med oss kjærligheten og toleransen inn i hverdagen. Da hedrer vi dem vi har mistet, og da bygger vi et bedre samfunn. Det krever en innsats fra oss alle – hver dag. Men det er sikkert mange av dere vant til. Å gjennomføre ramadan krever jo ganske mye disiplin, ikke minst når sommerdagene er så lange som nå, sa Pedersen.

Han avsluttet med å ønske «ramadan mubarak» til de flere hundre som møttes til fredagsbønn i moskeen. Deretter hadde han et møte hvor han spurte unge tilknyttet senteret om erfaringer de har gjort seg i tida etter terrorangrepene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2