atom-borten-moe - Borten Moe frykter nordisk atomkutt

Hvis Sverige og Finland skulle legge ned kjernekraftverkene, vil strømprisene i Norge stige dramatisk.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) advarer mot å tro at atomkraft kan avvikles uten negative konsekvenser for Norge, skriver Dagens Næringsliv.

- Hvis Sverige og Finland skulle finne på å stenge, vil det dramatisk endre det nordiske kraftmarkedet. Det kommer til å få store konsekvenser for næringsliv og husholdninger. Derfor har jeg selvsagt ikke noe ønske om at det skal skje, sier Borten Moe.

Statoil ser imidlertid svært optimistisk på at Tyskland innen 2022 skal avvikle og stenge sine atomkraftverk. Når 26 prosent av den tyske strømproduksjonen forsvinner gir det store muligheter for norsk gass.

- Det gir enorme muligheter for økt salg av norsk gass inn i det tyske markedet. Infrastrukturen ligger der og vi har mulighet til å selge mer. Gass er i europeisk sammenheng både miljøvennlig og regulerbart. Det er for tidlig å overskue alle konsekvenser, men jeg tror det gir rike muligheter for Norge, sier Ola Borten Moe til Dagens Næringsliv.

Han viser til at Norge ikke er en integrert del av det tyske kraftmarkedet og han tror derfor ikke utfasingen av atomkraften vil øke strømprisene i Norge. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2