Asylsøkere som var på rømmen er tilbake på Trandum

De fem asylsøkerne som natt til tirsdag rømte fra Trandum utlendingsinternat i Ullensaker kommune i Akershus, ble tirsdag pågrepet.

- De fem rømte i forbindelse med evakuering etter en brann på et av rommene på internatet, opplyser operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om brannen klokken 3.18. I alt 35 personer ble evakuert. To ansatte ved internatet ble brakt til legevakten for sjekk. Ruud opplyste tidlig tirsdag morgen til NRK at politiet da hadde pågrepet fire av de fem. Den siste var fortsatt på rømmen.

Men tirsdag ettermiddag meldte Eidsvoll Ullensaker Blads nettutgave at også den femte var blitt pågrepet. Han hadde kommet seg helt til Jessheim. Han prøvde på nytt å stikke av da politiet oppdaget ham, men ble innhentet til slutt og brakt tilbake til internatet.

Trandum utlendingsinternat drives av Politiets utlendingsenhet. Det brukes som fengsel for personer som skal sendes ut av landet, og for personer norske myndigheter ikke kjenner identiteten til. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2