ÅSTED: Kvinnen i 40-årene ble funnet død i denne bilen langs fylkesvei 115 i Askim. Foto: Freddie Larsen / NTB
ÅSTED: Kvinnen i 40-årene ble funnet død i denne bilen langs fylkesvei 115 i Askim. Foto: Freddie Larsen / NTB

Askim-dødsfallet: Politiet har funnet mulig åsted

Tirsdag ble en kvinne funnet død i en bil Askim. Nå ønsker politiet å komme i kontakt med personer som kan tenkes å ha opplysninger i saken.

«Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser i et område på Rv 115 ved Garsvik i Aurskog-Høland torsdag kveld», skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet holder det for mulig at dette kan være området hvor kvinnen er blitt påført betydelige skader. Forprøver viser funn av blod i veibanen, og dette er sendt inn for videre analyser, sier politiadvokat Ole Friestad til TV 2 fredag.

– Hoppet ut

Kvinnen ble funnet hardt skadd i en bil som sto i en busslomme i Askim utenfor Oslo tirsdag morgen. Det ble satt i gang livreddende førstehjelp, men kvinnens liv sto ikke til å redde.

En mann i 50-årene er siktet i saken, men onsdag fikk ikke politiet medhold i å varetektsfengsle mannen.

I fengslingsmøtet forklarte mannen at det hele var en ulykke, og at kvinnen hoppet ut av bilen i svært høy fart, skriver NRK.

Mannen rygget deretter tilbake mens han forsøkte å ringe etter hjelp, men mobilen var tom for strøm. Derfor kjørte han videre for å finne et sykehus, før han etter hvert fikk stanset en forbipasserende bil.

Anket løslatelse

Follo og Nordre Østfold tingrett mente det ikke var overveiende sannsynlig at mannen hadde forvoldt kvinnens død, og han ble derfor ikke varetektsfengslet.

Politiet har anket denne beslutningen, noe som betyr at mannen forblir i varetekt fram til varetektsspørsmålet er endelig behandlet.

– Vi mener retten har stilt for strenge krav til mistankegrunnlaget, sier politiadvokat Friestad til TV 2.

Etterlyser vitner

Spesifikt ber politiet om at personer som kjørte eller var i området mellom Bjørkelangen og Løken mellom klokken 03.50 og 05.00 natt til tirsdag, melder seg.

Særlig ønsker politiet tips som gjelder observasjoner av en mørkeblå Suzuki Across, 2022-modell.

– Har dere grunn til å tro at det finnes personer som har gjort relevante observasjoner innenfor dette tidsrommet?

– Det er det vanskelig å si noe om, men vi håper det, og det er derfor vi nå går ut og ber vitner om å melde seg, sier Friestad.