Asker-advokat tiltalt for drapsforsøk

En advokat fra Asker er tiltalt for drapsforsøk etter at han skjøt og skadet en 16-åring på et asylmottak på Hvalstad i Asker i fjor sommer.

– Jeg kan bekrefte at vi har tatt ut tiltale om forsøk på drap mot en person etter skuddene på Hvalstad. Fengselsstraff er neppe aktuelt, men det kan være slik at det er en gjentakelsesfare, derfor ønsker vi en dom på særreaksjon, sier statsadvokat Bjørn Olav Aspelund til lokalavisen Budstikkas nettutgave.

En såkalt særreaksjon kan bety at han isteden sikres nødvendig helsemessig oppfølging utenom sykehus, sier Aspelund.

Det var i 8-tiden om morgenen fredag 18. juli i fjor at advokaten skjøt flere skudd mot asylmottaket på Hvalstad. En 16-åring fra Somalia ble truffet i hoften og livstruende skadd, men fikk rask legehjelp og berget derfor livet. Mannen ble pågrepet i slutten av august og erkjente skuddene, men hevdet han hadde siktet på takene. De psykiatrisk sakkyndige som vurderte mannen, konkluderte med at han var psykotisk da handlingen skjedde. I ettertid er han imidlertid blitt frisk.

Mannen er også tiltalt for trusler, både ved de fire skuddene mot asylmottaket, samt verbale drapstrusler og trusler med kniv under et MC-treff på Gjersenga i Ski. Han er i forbindelse med skytingen også tiltalt for brudd på våpenloven og for promillekjøring ved Skagen i Danmark to dager etter skytingen på Hvalstad, skriver avisen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2