Arredondo og Stenerud til norsk MGP-finale

Forhåndsfavorittene Maria Arredondo og Alexander Stenerud er klare for den norske finalen i Melodi Grand Prix etter delfinalen i Bodø lørdag kveld.

Seerne var ikke i tvil om hvem de ville sende videre fra den andre MGP-delfinalen.

– Fantastisk. Jeg klarer ikke snakke. Jeg er veldig glad for at jeg har gått videre, klukklo Arredondo i sin lange lyseblå glitterkjole da avstemningsresultatet var klart.

På tredje og fjerdeplass i Bodø, og som dermed får en ekstrasjanse under «Sistesjansen» 30. januar, kom Heine Totland med låta «The Best of Me Is You» og Venke Knutson med «Jealous Cause I Love You».

Black metal-bandet Keep of Kalessin slo ut flere profilerte kjendiser og skapte Melodi Grand Prix-historie da de forrige fredag sikret seg finalebillett til Oslo Spektrum. Maria Haukaas Storeng kom også videre fra konkurransen på Ørland hovedflystasjon med den soulinspirerte kjærlighetsballaden «Make My Day».

Til slutt skal åtte deltakere stå igjen til finalen i Oslo Spektrum 6. februar. Vinneren vil representere Norge i konkurranse med 38 andre nasjoner i den internasjonale Eurovision-finalen på Telenor Arena i Bærum 29. mai. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2