Arbeiderpartiets nettsider angrepet på nytt

Bare minutter før partileder Jens Stoltenberg åpnet Arbeiderpartiets landsmøte, bar partiets nettsider preg av at hackergruppen Anonymous hadde gjort alvor av sin siste trussel.

Gruppen varslet ifølge Dagbladet.no at den ville trappe opp innsatsen mot Arbeiderpartiet til landsmøteåpningen klokken 13. Angrepet kommer i kjølvannet av at Arbeiderpartiet sammen med Høyre sørget for at datalagringsdirektivet ble vedtatt av Stortinget tidligere i uken.

Gjennom hele torsdagen har flere av Arbeiderpartiets nettsteder blitt angrepet og hatt store tekniske problemer. Hovedsiden til partiet var delvis nede i opptil halvannen time torsdag ettermiddag. Likevel tror kommunikasjonssjef Pia Gulbrandsen de fleste som ville det, har fått med seg det som skjedde på landsmøtet.

– Mange har delt lenker på Facebook og det har vært tenkt kreativt for å finne alternative kanaler hvor folk kan følge med. Samtidig viser nedetiden på nettsidene at hackerne i hvert fall tidvis har lykkes med å slå oss ut, sier Gulbrandsen til NTB.

Hun har lite til overs for aksjonsformen, men sier partiet har alternative løsninger å falle tilbake på.

– Vi har flinke leverandører som jobber på spreng for å komme tilbake til normal og stabil drift. Samtidig kan vi styre mye av nettrafikken over på blant annet Facebook om problemene fortsetter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2