STRØM-MØTE: Alle landets Ap-ordførere er kalt inn til møte med partiledelsen i kveld. De ønsker en strømløsning for næringslivet. Foto: Håkon Mosvold Larsen
STRØM-MØTE: Alle landets Ap-ordførere er kalt inn til møte med partiledelsen i kveld. De ønsker en strømløsning for næringslivet. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Ap-ordfører foran kveldens strøm-møte: – Nå må vi ha handling

I et møte tirsdag kveld vil Ap-ordførere kreve strømløsning for næringslivet. – Situasjonen er kritisk, sier ordfører i Farsund kommune.

Rekordhøye strømpriser over lengre tid har truffet Sør-Norge hardt.

– Situasjonen er kritisk, sier Ap-ordfører i Farsund kommune i Agder, Arnt Abrahamsen, til TV 2.

Nå frykter han for industrien i egen kommune.

– En del står nok i fare for å måtte permittere og redusere aktiviteten sin, om de ikke ønsker å gå konkurs i løpet av høsten og vinteren.

Krever strømsvar

Mandag gikk Arbeiderparti-ordførerne i Stavanger og Kristiansand ut mot egen regjering i NRK, med krav om strømtiltak for næringslivet.

Tirsdag kveld klokken 20.00 er alle landets Ap-ordførere innkalt til et digitalt møte, med blant andre statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland. Det var VG som først skrev om møtet.

Der varsler Abrahamsen klar tale til partiledelsen.

– Bekymringen er sterk. Nå må det bli slutt på å «følge situasjonen nøye». Nå må vi ha klar og målrettet handling.

Kutte eksport

Abrahamsen mener strømstøtten til husholdningene har vært «brukbar». Han ønsker en lignende ordning for næringslivet, og det må skje raskt. I tillegg ønsker han ytterligere kraft-reguleringer.

– Hvis ikke vi har en viss fyllingsgrad i magasinene, må vi kutte eksporten nå, sier Farsund-ordføreren.

NVE har ropt varsku for den lave fyllingsgraden i vannmagasinene i Sør-Norge i sommer.

– Magasinfyllingen på vinteren må være så sikre at vi kan opprettholde en stabil strømforsyning. Vi må få til en klar regulering av magasinene, det må være et mål, sier Abrahamsen.