SIER UNNSKYLD: Atle Antonsen sier han må revurdere sitt forhold til alkohol og hvordan han kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning. Foto: Mariam Butt / NTB
SIER UNNSKYLD: Atle Antonsen sier han må revurdere sitt forhold til alkohol og hvordan han kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning. Foto: Mariam Butt / NTB

Antonsen: – Jeg må revurdere mitt forhold til alkohol

Komiker og programleder Atle Antonsen legger seg flat etter at han ble anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Sumaya Jirde Ali har anmeldt komiker, skuespiller og programleder Atle Antonsen for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Jirde Ali anklager han for rasisme og bruk av fysisk makt mot henne. Antonsen har i en SMS til TV 2 tidligere i dag omtalt det som en «trist og ubehagelig sak».

I et Facebook-innlegg forteller Antonsen mer om saken.

Han starter innlegget med å skrive «unnskyld».

«Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv. »

Han sier at den som ble utsatt for det han beskriver som «katastrofen», er Sumaya Jirde Ali.

«Dumme ting»

«Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum».

Han fortsetter:

«Jeg har alltid respektert Sumaya. Hun er et forbilde og en sterk og viktig stemme. Det var mitt utgangspunkt da jeg gikk bort for å snakke med henne. Det gikk som alle forstår skikkelig galt. »

Videre sier Antonsen at han skal revurdere sitt forhold til alkohol og hvordan han sakker med andre når han er påvirket av alkohol.

«Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller.»

«Jeg skjønner at jeg må revurdere mitt forhold til alkohol og hvordan jeg kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning. Det er åpenbart at dette står i kontrast til hvordan jeg opplever meg selv. »

– Må gå noen runder med meg selv

Programlederen avslutter med å si at han skjønner han må gå noen runder med seg selv.

«Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv. »

Ferdig etterforsket

Hendelsen Jirde Ali anmelde Antonsen for, er ferdig etterforsket av Oslo politidistrikt. Partene i saken og vitner har vært til avhør, og saken ligger til påtalevurdering. Hendelsen skjedde for litt over tre uker siden.

En rekke kjente personer reagerer sterkt på det som skjedde på Bar Boca på Grünerløkka i Oslo.

I høst er Antonsen å se som programleder for humorserien «Kongen befaler» på Discovery, som konge i «Kjære landsmenn» på TV 2 og som programleder for «Misjonen» på P4.

Discovery og TV 2 sier det er for tidlig å si noe om Atle Antonsens fremtid i kanalene etter anmeldelsen. De begge omtaler det som en alvorlig sak. P4 sier det vil være naturlig å vente med å kommentere saken ytterligere til statsadvokatens beslutning om tiltale. Antonsen har selv bedt om å bli fritatt fra å sende «Misjonen» på P4.

TV 2 har vært i kontakt med Jirde Ali tirsdag, men har ikke ønsket å la seg intervjue om saken per nå.