FIKK INNREISE NEKT: Nå går den norske antatte HA toppen til sak mot Island. Bildet viser tyske medlemmer av Hells Angels. (Foto: CLEMENS BILAN/AFP)
FIKK INNREISE NEKT: Nå går den norske antatte HA toppen til sak mot Island. Bildet viser tyske medlemmer av Hells Angels. (Foto: CLEMENS BILAN/AFP)

Antatt Hells Angels-leder krever erstatning fra Island

Leif Ivar Kristiansen, som antas å være leder for Hells Angels i Norge, ble nektet innreise til Island.

Nå krever han erstatning fra den islandske staten. Torsdag fremmet Kristiansen og Jan Arnfinn Wahl et erstatningskrav for tingretten i Reykjavik, skriver ABC Nyheter.

De to påberoper seg EØS-avtalens rett til fri bevegelse for alle EØS-borgere over landegrensene.

Les også: KS vil erklære Hells Angels uønsket i norske kommuner

Turist

– Island brøt EØS-avtalen da de avviste min klient. Hvis regjeringen akter å gjøre et unntak i regelen om fri bevegelse for personer, må det være klarlagt at innreisen er en sikkerhetstrussel mot landet og dets folk, sier advokat Morten Furuholmen til den islandske avisa DV.is.

– Leif Ivar Kristiansen kom som turist. Å være medlem av Hells Angels er ikke grunn god nok til å nekte en person innreise, legger advokaten til.

Sendt hjem

Det var i februar i fjor at Kristiansen ble nektet innreise til Island og ble satt på første fly hjem til Norge. Myndighetene opplyste da at de ikke ønsker personer tilknyttet organisert kriminalitet i landet.

Tingrettsdommer Eggert Óskarsson opplyser at hovedforhandlingene i saken trolig vil finne sted i september og at en avgjørelse vil være klar en måned etter dette.

Leif Ivar Kristiansen møtte nylig som tiltalt i en narkotikasak i Sør-Trøndelag tingrett. Aktor har bedt om fem og et halvt års fengsel. Dom i saken er ventet fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2