Amper demonstrasjon ved Sri Lankas ambassade

Flere tamiler demonstrerer utenfor Sri Lankas ambassade søndag ettermiddag. Inngangspartiet til bygningen er blitt knust, og politiet betegner stemningen som amper.

– De har knust inngangspartiet og gått oppover i bygget. Vi vet at de har vært inne, men ikke hva de har gjort der, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

Tamiler har den siste tiden gjennomført en rekke lovlige og ulovlige demonstrasjoner i Oslo, der de ber den norske regjeringen gripe inn for å stoppe krigshandlingene på Sri Lanka.

– Vi har akseptert det de har gjort til nå, men nå har de nok gått litt over streken. Vi er ved ambassaden og prøver å få kontroll og oversikt over situasjonen, sier Jørstad.

Godt over 200 tamiler demonstrerte i morgentimene første påskedag foran Stortinget. Hvor mange som har tatt turen ned til ambassaden er ikke helt klart, men det kan være opp mot 100 personer.

– Det er litt vanskelig å få en klar oversikt når det er så mange bevegelser og slikt. Det er nok en amper stemning der nå, sier Jørstad.

Sri Lankas ambassade ligger i Nedre Vollgate 3 i Oslo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2