I VARETEKT: Politiadvokat Odd Skei Kostveit i fengslingsmøtet hvor fire albanere ble satt i to ukers varetekt. (Foto: Jon Alten/TV 2)
I VARETEKT: Politiadvokat Odd Skei Kostveit i fengslingsmøtet hvor fire albanere ble satt i to ukers varetekt. (Foto: Jon Alten/TV 2)

Albanere erkjenner ulovlig grensepassering

De fire unge albanerne som er pågrepet torsdag ble varetektsfengslet i to uker.

De fire ble pågrepet og mistenkt for menneskesmugling i Brevik i Telemark. Senere viste det seg at det dreide seg om ulovlig innvandring.

De erkjente straffskyld i Nedre Telemark tingrett fredag.

Skulle til England

Mennene ble pågrepet i havna i Brevik torsdag og siktet for brudd på utlendingsloven. De skulle videre med ferje til Immingham i England, og ble fraktet inne i en semitrailer.

Albanerne, som er i alderen 19 til 24 år og har tilhold i Sverige, var ikke bakmenn i saken, men var på vei ulovlig til England. De erkjente straffskyld under fengslingsmøtet fredag. Politiet fikk medhold i to ukers varetektsfengsling.

Blir transportert ut

I løpet av de to ukene vil politiet fatte vedtak om utvisning av mennene og transportere dem ut av landet, opplyses det i kjennelsen fra Nedre Telemark tingrett.

De ser på varetekt som eneste løsning for at politiet skal få effektuert utkastelsen før de selv stikker fra landet.

– Utlendingenes atferd viser med all tydelighet at de ikke respekterer norsk utlendingslovgivning, og at de hadde til hensikt å reise ulovlig inn i England, skriver retten.

Organisert menneskesmugling

Telemarkspolitiet har, sammen med sine britiske kolleger, hatt miljøet under oppsikt siden 2010. De mener å ha avdekket organisert menneskesmugling, hvor hovedsaklig albanere bruker Sverige og Norge som transittland for å komme seg inn i England.(©NTB)

Mer innhold fra TV 2