BOLIVIA SAKEN: I sluttprosedyren i Bolivia saken nedjusterte aktor mengden kokain de tre jentene forsøkte å smugle fra 22,4 kilo til 11.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
BOLIVIA SAKEN: I sluttprosedyren i Bolivia saken nedjusterte aktor mengden kokain de tre jentene forsøkte å smugle fra 22,4 kilo til 11. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Aktor halverte mengden kokain i Bolivia-tiltale

Da aktor innledet sin avsluttende prosedyre i den omfattende kokainsaken i Oslo tingrett, halverte han like godt mengden kokain i tiltalen.

Han vil bare legge halvparten av de 22,4 kiloene kokain i tiltalen til grunn for påstanden om straff for de fem tiltalte.

Dårlig etterforskning

Les også: Ber om lukkede dører i Bolivia-saken

Stoffet som Madelaine Rodriguez, Stina Brendemo Hagen og en 21-åring ble tatt med i Cochabamba i 2009, ble brent etter seks dager. Da var kokainet ikke tatt ut av de elleve bagene det befant seg i før det ble veid, det ble ikke finvevd og heller ikke analysert for å fastslå hvor rent stoffet var.

Forsvarerne til de fem tiltalte i den norske delen av straffesaken har kritisert påtalemyndigheten for dårlig etterforskningsarbeid og truet med å kreve utsettelse av saken.

Tiltale ikke endret

Da statsadvokat Petter Mandt innledet den avsluttende prosedyren i tingretten, startet han med å halvere mengden kokain i tiltalen.

– Vi legger til grunn at det var 11 kilo kokain, sa Mandt. Han la til at det ikke var grunn til å endre tiltalen selv om mengden narkotika ble kraftig nedskrevet.

Les også: Rømte fra Bolivia, narkotiltalt i Norge: – Hun visste ingenting. Det var en jentetur

Jentene forsøkte å smugle kokainen fra Bolivia til Norge i mai 2009.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2