Aktor ber om 18 års forvaring

Aktor ber om at 23-åringen som er tiltalt for drapet på 20 år gamle Marit Randsted Andreassen i Asker får 18 års forvaring.

Det ble klart da rettssaken mot 23-åringen fortsatte i Asker og Bærum tingrett onsdag, ifølge Budstikka. Påtalemyndigheten ber om 18 års forvaring, med en minstetid på ti år.

To psykiatere er hentet inn av retten for å vurdere den tiltalte. Deres rapport forteller om en unge mann med avvikende personlighet med ord som dyssosial, personlighetsforstyrrelse, psykopatiske trekk og empatisvikt. Psykiaterne konkluderer med at risikoen for fremtidig vold er svært høy.

Psykiaternes rapport er viktig når dommerne skal vurdere om 23-åringen skal få fengselsstraff eller forvaring.

Undersøkelsene viser også at 23-åringen var strafferettslig tilregnelig da drapet skjedde. Han var ikke psykotisk, bevisstløs, psykisk utviklingshemmet eller hadde en psykisk lidelse.

Psykiaterne la i retten stor vekt på innholdet i en rekke sms-er som er sendt til og fra tiltale og avdøde. En 84 sider lang samling av disse ga mye innsikt i forholdet mellom de to.

– Han fremsto dels som aggressiv mens hun var bedende og nærmest selvutslettende, sa spesialist i psykiatri, Synne Sørheim, i retten.

Marit Andreassen ble drept den 20. februar i år i parets leilighet på Sem i Asker. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2